Vegán bejgli karácsonyra

GYORS MEGHÍVÁS:
Hívd meg ismerőseidet! Kattints az egyik ikonra:

Szerencsére a vegánoknak sem kell nélkülözniük ezt a karácsonyi finomságot. Minden nehézség nélkül elkészíthető vegán változatban is a bejgli.

Hozzávalók:

Tészta:
60dkg finomliszt
1 citrom reszelt héja
250ml növényi tej
150g kókuszzsír
1 kocka élesztő
10dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só

Töltelék:
300g dió/mák
100g cukor
fél csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
1 evőkanál citromlé
kevés növényi tej

Kenéshez:
növényi tej

 

Elkészítés:

A langyos növényi tejet két részre osztjuk. Az egyikhez hozzáadjuk a fél evőkanál cukrot, és abba morzsoljuk bele az élesztőt.

Míg felfut a tej, egy nagyobb tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a csipet sót. Beledolgozzuk a kókuszzsírt, hozzáadjuk a cukrot, a felfuttatott élesztőt és a növényi tejet. 1-1,5 órára lefedve félretesszük, és közben elkészítjük a töltelékeket. Egy tálban összedolgozzuk az alapanyagokat, a növényi tejet óvatosan adjuk hozzá, hogy ne áztassuk el.

Ha megkelt a tészta 2 vagy 4 felé vágjuk, kb. fél centi vastagságú téglalapra kinyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel, majd az oldalait behatjuk, és felcsavarjuk. Pihentetjük még 15 percet.

180 fokra előmelegítjük a sütőt, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a bejgliket, majd megkenjük a tetejüket növényi tejjel, és villával megbökdössük. 25-30 percig aranybarnára sütjük.

Kellemes karácsonyi készülődést kívánunk!

0.00587