Segítség a rendszer használathoz

A Mikorvan.hu célja, hogy emlékeztetőt küldjön minden fontos eseményről, hogy ne felejtsd el, és ne kelljen felírni azokat. Ne kelljen mérgelődnöd, hogy elfelejtettél valami fontos találkozót, esetleg emlékezetes időpontot. Biztos mindenkivel előfordult már, hogy elfelejtette családtagjai vagy barátai születésnapját, névnapját, vagy jobb esetben utolsó nap jutott eszébe annak ellenére, hogy több lehetőség is van ezeknek az időpontoknak a tárolására vagy, hogy értesítést kapjon. Ezen igyekszik a mikorvan.hu rendszere segíteni könnyen kezelhető módszerével.

Barátaid, ismerőseid születésnapját, névnapját egyszerűen tudod rögzíteni, vagy meg tudod őket hívni, hogy saját maguk adják meg az időpontjaikat a rendszernek. Így nem kell mindenkit megkérdezned, hogy mikor is van pontosan a születésnapja.

Elég valamelyik internetes csatornát kiválasztani (Viber, Messenger, SMS, Whatsup, Skype stb.) majd az ikonra kattintani, és máris tudsz küldeni egy sablon üzenetet az ünnepeltnek (amit természertesen át is írhatsz). Ez tartalmaz egy személyes kódot, amit párosít a rendszer azzal, aki kiküldte neki.

Mikor megadod születési idődet és keresztnevedet, értesítést küldünk, és a kapcsolati listába fog szerepelni.

Beviheted fontosabb dokumentumaid lejárati idejét is, például forgalmiengedély, jogosítvány, személyi igazolvány, biztosítás stb.

Rögzíthetsz bármilyen eseményt, amiről szeretnél értesítést kérni. Például viráglocsolás hetente, vagy holnapután fodrász, stb. De akár magadnak is küldhetsz egy emlékeztetőt, hogy holnap mit ne felejts el.

 

Regisztráció
A regisztrációnál elég megadnod az email címedet, a jelszót duplán, a születési dátumod, keresztneved, a névnapot és a nemet a rendszer kitölti. Ha egyedi keresztnevet használsz, akkor annak a névnapjának időpontját meg kell adnod.

Az ÁSZF (Általános Felhasználási Feltételek) és az Adatkezelési tájékoztató elfogadása után a csatlakozás gombra kattintva megtörténik a regisztráció első lépése. Ez után már csak az azonosítás maradt hátra.

A rendszer a megadott e-mail címre küld egy megerősítő levelet, hogy valóban te regisztráltál-e. A benne található linkre 48 órán belül kell kattintani. Amennyiben 48 óra elteltével nem erősíted meg a regisztrációt, a rendszer törli a megadott adatokat, a félbe hagyott regisztráció miatt.

A megerősítő levelet legkésőbb 5 perc után meg kell kapnod, de inkább azonnal. Érdemes a spam mappát is megnézni, ha esetleg oda keveredett volna a levél, de ez nem valószínű. Az értesítések biztos célba érkezése miatt, ajánlatos a mikorvan.hu email címét (ami a levélben szerepel) a partnerek közé felvenni.

A megerősített levelet 3 alkalommal lekérheted a belépési felületnél, ha mégsem kapod meg írj a kapcsolat@mikorvan.hu e-mail címre.

A regisztráció megerősítése után a rendszer beléptet a felületre, ahol el is kezdheted feltölteni családtagjaid, barátaid vagy ismerőseid születésnapját, névnapját, vagy meghívni őket viber, messenger vagy más alkalmazás segítségével.

 

Belépés
Az e-mail címeddel és jelszavaddal léphetsz be, amit meg tudsz jegyeztetni a böngésződdel.

Elfelejtett jelszavak esetén egy e-mailt küld a rendszer, amely tartalmaz egy ideiglenes jelszót. Belépés után a beállítás menüben tudod megváltoztatni a jelszót.

 

Időpontok bevitele - manuálisan
Ki tudod választani a csoportokat (család/rokon, barát/ismerős/munkatárs, dokumentum vagy esemény), és így tudod bevinni a rendszerbe az adatokat.

A család és barát csoportban a születési évet és keresztnevet kell megadni, így a névnapot is tudja a rendszer és értesítést küld. Ha többször van egy évben az a névnap, a listából tudod kiválasztani vagy a naptárban megadni a dátumot.

A dokumentumoknál és az eseményeknél azt a dátumot tudod beállítani, amikor lejár. Ezt követően az értesítési időpontokat kell megadnod, vagyis, hogy mikor szeretnél előre értesítéstkapni a lejáratról.

A beállítás menüben tudod állítani, hogy egy csoportban mennyi idővel előre kérsz értesítést az eseményről, így már ki lesz pipálva. Ha egy eseménynél másképpen szeretnél értesülni esetleg gyakrabban, akkor egyesével is át tudod állítani.

Az esemény-nél be tudod állítani a folyamatos értesítést is, ha mondjuk hetente, havonta, vagy  évente szeretnél ugyanarról az eseményről értesítést kapni.

Az esemény-nél, ha nem az “1 alkalommal “, hanem a folyamatos egyik időpontot választod ki (évente, havonta, hetente, naponta), akkor nem csak 1 nappal korábban és aznap fogsz értesítést kapni.

Értesitést az aktuális nap - amikor az esemény van - mindig kapsz, ez nem szerepel a listában. Hetente is küld a rendszer egy összefoglalót, (kivétel ha hibernálva vagy), ha a következő 30 napban lesz eseményed.

 

Időpontok bevitele - automatikusan (barátok, ismerősők meghívása)
Az egyik internetes kommunikációs ikonra kattintva (Viber, Messenger, Üzenet, Whatsup, Skype, Email) egy sablon levelet tudsz elküldeni, ami tartalmazza a saját azonosító kódodat, vagy akár a facebookon is meg tudod osztani azzal, akit meg szeretnél hívni.

Akit meghívtál a küldött link segítségével, meg tudja adni a mikorvan.hu oldalon a születési idejét is. Ez barátoknál, ismerőseinknél előnyős, mert nem kell mindenkit megkérdezned, felhívnod.

Természetesen Te is berögzítsz eseményeket, dátumokat, például családtagjaid esetében, mikor nem meghívót küldesz ki.

Miútán megadta az adatát akit meghívtál, megjelenik a kapcsolatai listádban a "kapcsolataink" menüben, és a rendszer küld neked róla egy értresítést (ha nem kapcsoltad ki a beállításban), és szerkeszteni is tudod később, megjegyzést is írhatsz hozzá.


Értesítések

Az “Értesítés” menüben láthatod az esemény-folyamodat. A 30 nap múlva történő események össze lesznek csomagolva, amit ki tudsz nyitni. Az elmúlt események szintén csomagolva lesznek, így mindig az aktuális eseményeidet láthatod itt.
 

Kapcsolataim - Dokumentumok - Események
A “Kapcsolataim” menüben szerepelnek a családtag/kedvencek és barátok/ismerősők/munkatársak, amit egy szürő segítségével bonthatsz, listázhatsz.
Itt tudod szerkeszteni, ha más csoportba szeretnéd tenni, vagy megjegyzést változtatnál.

Az “ Esemény” menüben az eseményeidet (viráglocsolás, megbeszélés, fodrász, találkozók, magadnak emlékeztető holnapra) a “Dokumentum” menüben a dokumentumaidat tudod berögzíteni, mint például jogosítvány, biztosítás, és egyéb fontos dátumok.


Beállítások
A “Beállítás” menüben be tudod állítani miről kérsz értesítést.

Itt tudod beállítani, ha a reklámokról is kérsz majd a jövőben független levelet, vagy ha már felíratkoztál, akkor itt tudod kikapcsolni, leíratkozni.

Itt tudod sablon szinten beállítan az Értesítések típusa szerint, hogy mennyivel előre kérsz értesítést. Ezt fogja hozni a rendszer, mikor felveszel egy kapcsolatot vagy időpontot.

Amikor rögzítesz egy kapcsolatot/időpontot, akkor külön is modósíthatod ezeket, csak a sablon megkönnyíti a bevitelt.

Amikor meghívsz egy barátot, ismerőst ez alapján fogja beállítani az értesítéseket, amit szerkeszthetsz a “Kapcsolataim” menüben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0.01857teszt esemény #1, október 07, péntek (09 óra 4 perc múlva)
teszt esemény #2, október 08, szombat (09 óra 4 perc múlva)
Brigitta, október 11, kedd (4 nap múlva)
Orsolya, október 21, péntek (14 nap múlva)
Zsuzsa, október 22, szombat (15 nap múlva)
Kinga, október 23, vasárnap (16 nap múlva)
Tímea, október 25, kedd (18 nap múlva)
könyvelési anyagot küldeni, november 01, kedd (25 nap múlva)
szemetest kivinni, november 01, kedd (25 nap múlva)
Imre, november 05, szombat (29 nap múlva)
KÜLDJÜK, MOST!
Móni, november 05, szombat (29 nap múlva)
Csilla, november 06, vasárnap (30 nap múlva)
virág locsólás, november 08, kedd (32 nap múlva)
Vizlágyító só , november 08, kedd (32 nap múlva)
kávé Csabival, november 10, csütörtök (34 nap múlva)
Zsuzsa, november 16, szerda (40 nap múlva)
Erzsébet, november 19, szombat (43 nap múlva)
Erzsébet, november 19, szombat (43 nap múlva)
Mónika, november 19, szombat (43 nap múlva)
Kata, november 25, péntek (49 nap múlva)
Emma, november 25, péntek (49 nap múlva)
Nóra, november 26, szombat (50 nap múlva)
Nóra, november 26, szombat (50 nap múlva)
negyedévente fodrász, december 01, csütörtök (55 nap múlva)
Imre, december 01, csütörtök (55 nap múlva)
Barbi, december 04, vasárnap (58 nap múlva)
Orsolya, december 15, csütörtök (69 nap múlva)
Erzsébet, december 16, péntek (70 nap múlva)
János, december 17, szombat (71 nap múlva)
László, december 17, szombat (71 nap múlva)
Barbi, december 17, szombat (71 nap múlva)
Kata, december 23, péntek (77 nap múlva)
Viktória, december 23, péntek (77 nap múlva)
Éva, december 24, szombat (78 nap múlva)
Éva, december 24, szombat (78 nap múlva)
Éva, december 24, szombat (78 nap múlva)
József, december 25, vasárnap (79 nap múlva)
Kamilla, december 28, szerda (82 nap múlva)
Dávid Atilla, december 30, péntek (84 nap múlva)
Erzsébet, január 01, vasárnap (86 nap múlva)
Péter, január 04, szerda (89 nap múlva)
Rita, február 11, szombat (4 hónap múlva)
Lívia, február 12, vasárnap (4 hónap múlva)
Lilla, február 16, csütörtök (4 hónap múlva)
Krisztina, február 17, péntek (4 hónap múlva)
Zsuzsa, február 19, vasárnap (4 hónap múlva)
Zsuzsa, február 19, vasárnap (4 hónap múlva)
Lilla, február 20, hétfő (4 hónap múlva)
Ádám, február 25, szombat (4 hónap múlva)
Andrea, február 26, vasárnap (4 hónap múlva)
Dávid Atilla, március 07, kedd (5 hónap múlva)
Ildikó, március 10, péntek (5 hónap múlva)
Viktória, március 16, csütörtök (5 hónap múlva)
József, március 19, vasárnap (5 hónap múlva)
Klaudia, március 20, hétfő (5 hónap múlva)
Klaudia, március 20, hétfő (5 hónap múlva)
Hajnalka, március 27, hétfő (5 hónap múlva)
Eszter, április 02, vasárnap (5 hónap múlva)
Andrea, április 03, hétfő (5 hónap múlva)
Andrea, április 03, hétfő (5 hónap múlva)
Andrea, április 03, hétfő (5 hónap múlva)
Andrea, április 03, hétfő (5 hónap múlva)
Andrea, április 03, hétfő (5 hónap múlva)
Andrea, április 03, hétfő (5 hónap múlva)
Andrea, április 03, hétfő (5 hónap múlva)
Andrea, április 03, hétfő (5 hónap múlva)
Andrea, április 03, hétfő (5 hónap múlva)
Andrea, április 03, hétfő (5 hónap múlva)
Andrea, április 03, hétfő (5 hónap múlva)
Andrea, április 03, hétfő (5 hónap múlva)
Andrea, április 03, hétfő (5 hónap múlva)
Andrea, április 18, kedd (6 hónap múlva)
Andrea, április 18, kedd (6 hónap múlva)
Andrea, április 18, kedd (6 hónap múlva)
Andrea, április 18, kedd (6 hónap múlva)
Andrea, április 18, kedd (6 hónap múlva)
Andrea, április 18, kedd (6 hónap múlva)
Andrea, április 18, kedd (6 hónap múlva)
Andrea, április 18, kedd (6 hónap múlva)
Andrea, április 18, kedd (6 hónap múlva)
Andrea, április 18, kedd (6 hónap múlva)
Andrea, április 18, kedd (6 hónap múlva)
Andrea, április 18, kedd (6 hónap múlva)
Andrea, április 18, kedd (6 hónap múlva)
Andrea, április 18, kedd (6 hónap múlva)
Andrea, április 18, kedd (6 hónap múlva)
Emma, április 19, szerda (6 hónap múlva)
Brigitta, április 20, csütörtök (6 hónap múlva)
Csilla, április 22, szombat (6 hónap múlva)
Péter, április 29, szombat (6 hónap múlva)
Péter, április 29, szombat (6 hónap múlva)
Tímea, május 03, szerda (6 hónap múlva)
Móni, május 04, csütörtök (6 hónap múlva)
Mónika, május 04, csütörtök (6 hónap múlva)
Csaba, május 05, péntek (6 hónap múlva)
Frigyes, május 06, szombat (6 hónap múlva)
Éva, május 16, kedd (7 hónap múlva)
Éva, május 16, kedd (7 hónap múlva)
Éva, május 16, kedd (7 hónap múlva)
Ildikó, május 16, kedd (7 hónap múlva)
Rita, május 22, hétfő (7 hónap múlva)
Eszter, május 24, szerda (7 hónap múlva)
Tünde, június 01, csütörtök (7 hónap múlva)
Tünde, június 18, vasárnap (8 hónap múlva)
Hajnalka, június 25, vasárnap (8 hónap múlva)
János, június 26, hétfő (8 hónap múlva)
Csaba, július 06, csütörtök (8 hónap múlva)
Csaba, július 06, csütörtök (8 hónap múlva)
Csaba, július 06, csütörtök (8 hónap múlva)
Csaba, július 06, csütörtök (8 hónap múlva)
Csaba, július 06, csütörtök (8 hónap múlva)
Csaba, július 06, csütörtök (8 hónap múlva)
Csaba, július 06, csütörtök (8 hónap múlva)
Csaba, július 06, csütörtök (8 hónap múlva)
Csaba, július 06, csütörtök (8 hónap múlva)
Csaba, július 06, csütörtök (8 hónap múlva)
Csaba, július 06, csütörtök (8 hónap múlva)
Csaba, július 06, csütörtök (8 hónap múlva)
Csaba, július 06, csütörtök (8 hónap múlva)
Csaba, július 06, csütörtök (8 hónap múlva)
Csaba, július 06, csütörtök (8 hónap múlva)
Nóra, július 11, kedd (9 hónap múlva)
Nóra, július 11, kedd (9 hónap múlva)
Frigyes, július 18, kedd (9 hónap múlva)
Kinga, július 24, hétfő (9 hónap múlva)
Eudoxia, július 24, hétfő (9 hónap múlva)
Lívia, július 30, vasárnap (9 hónap múlva)
Krisztina, augusztus 05, szombat (9 hónap múlva)
Csaba, augusztus 06, vasárnap (9 hónap múlva)
Csaba, augusztus 06, vasárnap (9 hónap múlva)
Csaba, augusztus 06, vasárnap (9 hónap múlva)
Csaba, augusztus 06, vasárnap (9 hónap múlva)
Csaba, augusztus 06, vasárnap (9 hónap múlva)
Csaba, augusztus 06, vasárnap (9 hónap múlva)
Csaba, augusztus 06, vasárnap (9 hónap múlva)
Csaba, augusztus 06, vasárnap (9 hónap múlva)
Péter, augusztus 06, vasárnap (9 hónap múlva)
Csaba, augusztus 06, vasárnap (9 hónap múlva)
Csaba, augusztus 06, vasárnap (9 hónap múlva)
Csaba, augusztus 06, vasárnap (9 hónap múlva)
Csaba, augusztus 06, vasárnap (9 hónap múlva)
Csaba, augusztus 06, vasárnap (9 hónap múlva)
Csaba, augusztus 06, vasárnap (9 hónap múlva)
László, augusztus 08, kedd (10 hónap múlva)
Klaudia, augusztus 22, kedd (10 hónap múlva)
Klaudia, augusztus 22, kedd (10 hónap múlva)
Mária, szeptember 08, péntek (11 hónap múlva)
Mária, szeptember 09, szombat (11 hónap múlva)
Ádám, szeptember 09, szombat (11 hónap múlva)
Eudoxia, szeptember 16, szombat (11 hónap múlva)
Kamilla, szeptember 27, szerda (11 hónap múlva)
Andrea, szeptember 30, szombat (11 hónap múlva)