Kezd el időben az online karácsonyi vásárlást!

GYORS MEGHÍVÁS:
Hívd meg ismerőseidet! Kattints az egyik ikonra:

Egy hónap van még hátra karácsonyig, így nem árt, ha elkezded beszerezni az ajándékokat.

A boltokban még csak most kezdődik a nagy karácsonyi vásárlási őrület, viszont, ha online szeretnéd beszerezni az ajándékokat, lehet, hogy már késő. Akár hazai, akár külföldi online áruházból rendelnél, tedd meg időben! A legnagyobb webáruházak kiszállítási ideje alapjában véve is több hetes lehet, az ünnepek előtt azonban még inkább meghosszabbodhat ez az időintervallum.

A népszerű felületeken a megrendelt áruk átfutási ideje még szezonon kívül is legalább 30 nap. Karácsony környékén a kiszállítás akár 50-60 nap is lehet. Nem is a külföldi raktárakból való beszerzés tart hosszú ideig, hanem az országhatáron belüli. Sokszor 2 hét is eltelhet, mire megérkezik a várt csomag. Ennek oka a postai munkaerőhiány, illetve az ott is megnövekedett csomagforgalom. Évek óta problémát okoz a rengeteg karácsonyi csomag kiszállítása.

A magyar webáruházaknál rövidebb az átfutási idő, viszont a rendelés leadása előtt érdemes megnézned, hogy a kiválasztott termék van-e raktáron, vagy meg kell rendelni. A rendelések esetében ugyanis nagyon kiszámíthatatlan a beérkezés ideje, ami akár hetekig is eltarthat. Ha teheted olyan csomagkézbesítési szolgáltatást válassz, amihez nyomkövetés is társul. Ezért általában plusz díjat számol fel a csomagküldő szolgálat.

Ha megérkezik a csomag, ellenőrizd le! Vissza tudod küldeni az árut a fogyasztóvédelmi szabályok értelmében.

Online vásárláskor nem árt, ha tisztában vagy jogaiddal, így elkerülhetőek a kellemetlenségek. A választott weboldalon ajánlott elolvasni: fizetés, garancia, szállítási feltételek, a webshop üzemeltető adatai, webshop üzletszabályzat, adatvédelem, biztonsági előírások. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szerint a szolgáltatókra vonatkozó elektronikus szerződéskötés lépéseit és kereskedelmi szolgáltatásokat a 2001. évi CVIII. törvény tartalmazza. Az elállási jog gyakorlását a 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet szabályozza.

0.00976